fredag 6 januari 2012

Saker jag funderar på

- börja komplettera löpningen med någon slags styrketräning (jag dör dock nästan av uttråkning när jag tänker på det)
- köpa längdskidor och bege mig ut i spåret (det är ungefär 20 år sedan jag åkte längd, jag är mer slalomtypen, men jag har åkte en hel del när jag var yngre).

4 kommentarer:

  1. Du kanske inte är så mycket för att träna med någon :) men just styrketräning är perfekt att ha en partner som är ganska jämlik med. Vi kör en hel del bålstabilitet och då är det toppen att ha någon att "tävla" emot.
    Har du några bra tips på sidor där man kan få upplägg hur man löptränar? Ett program från ruta 1? Måste komma igång igen!

    SvaraRadera
  2. Ibland har jag faktiskt tränat styrketräning med någon kompis, men just nu känns det bara ökentråkigt ;)

    Jag har kört www.marathon.se's program. För något år sedan lät jag mig inspireras av ett "klara loppet"-program till halvmaran, vilken fungerade utmärkt. Det var lagom progression och bra inspiration. Nu kollar jag en del på 4-timmarsprogrammet för maran. De har många olika varianter - för olika distanser och för varierande målsättningar.

    Om du går in på "träningsprogram" så kan du leta dig vidare. Under betalverionerna så finns det blå länkar till "grundprogram" som är gratis. Det är samma program som betalversionerna, men utan filmer och detaljerade instruktioner. För mig har gratisprogrammen fungerat jättebra.

    Jag har även hört att många gillar IForms komma igång-program, men om dem vet jag mindre.

    SvaraRadera
  3. Hej!

    Tar mig friheten (eller har fräckheten?) att svara, och att svara: Ja, styrketräning är nästintill ett måste för att: 1) Minska risken för skador, 2) Verkligen kunna springa snabbare.

    Hatar du styrketräning kan du ju kanske börja köra mer backiga pass i kombo med intervall, om du inte redan gör det.

    Eller avbryt ett kortare pass efter halva sträckan och kör utfall ("långa steg") i några minuter. Och man måste inte gå på gym för att träna styrka, det finns många bra övningar man kan göra utan vikter eller apparater.

    Vänligen,

    Gunnar Strandberg

    SvaraRadera
  4. Egentligen är jag ingen styrketräningshatare ;) Det är bara så mycket roligare att springa!

    Jag inser dock nödvändigheten av att ta tag i styrkedelen och ska nog sätta samman några övningar att köra hemma. För att krypa in på gymet känns väldigt avlägset...

    SvaraRadera